Wesley heeft drumles in studio 2 op het witte drumstel.
"ik ga altijd
met veel zin heen,
en gemotiveerd
naar huis
"

 -Wesley-  
 2 JAAR OP LES 

ELEKTRONISCH OF AKOESTISCH DRUMMEN?

 WAT IS HET VERSCHIL? 

Een elektronisch drumstel vergelijken met een echt akoestisch drumstel is hetzelfde als appels met peren vergelijken. Maar waarom? Daar geven we je hier graag een duidelijk antwoord op.

Al onze drumstudio's zijn ingericht met 2 echte drumstellen, dus geen elektronische sets. Je kunt namelijk alleen op een echt drumstel een goede sound ontwikkelen. Bij een elektronisch drumstel klinkt elke slag die je slaat altijd goed doordat alle geluiden al voor je gemaakt zijn. Bij een echt drumstel moet je zelf het geluid maken en dat is nou juist het grote verschil. En daarbij heb je met een elektronisch drumstel ook nog te maken met een volumeknop, hierdoor heb je geen idee hoe hard je werkelijk slaat. Het speelgevoel tussen de twee drumstellen zijn niet te vergelijken met elkaar. Ook kun je bepaalde technieken niet op een elektronisch drumstel leren.

Maar is akoestisch drummen dan niet heel hard? Nee, als je goed op een akoestisch drumstel leert slaan dan hoeft het zeker niet altijd hard te zijn. En als het wel wat luider is dan kun je oordopjes gebruiken. Voor € 10,- heb je al oordopjes met een speciale dempfilter. Dit filter zorgt ervoor dat je gewoon normaal hoort, alleen zachter. Echt ideaal dus!

Je kunt het verschil tussen een elektronisch drumstel en een akoestisch drumstel zelf ervaren tijdens de proefmaand. Je krijgt dan een elektronisch drumstel bij je thuis. Tijdens de drumles zit je achter een echt akoestisch drumstel, op die manier kun je zelf ervaren dat het echt heel anders spelen is. Ook zul je ervaren dat je sommige technieken (die je in veel popmuziek gebruikt) niet op een elektronisch drumstel kunt leren.

Iedere drummer zou natuurlijk zijn eigen akoestische drumstel willen hebben. Waarom? Een akoestisch drumstel geeft dat echte speelgevoel! Helaas is dat niet voor iedereen mogelijk om deze thuis te hebben vanwege de overlast. Het grote voordeel van een elektronisch drumstel is dat je thuis kunt oefenen zonder andere mensen te storen. Dit is voor veel drummers een ideale oplossing!

HOME
Onze drumschool is zeer makkelijk bereikbaar vanuit Alkmaar

BOEK HIER JOUW DRUMLESSEN.

Wat leuk dat je besloten hebt om je aan te melden voor de vrijblijvende proefmaand. Kosten:
Onder de 21 jaar € 37,50
Boven de 21 jaar € 45,-
(boven de 21 jaar zijn wij btw plichtig) 

Deze maand is voor leerlingen in de regio, 15 km vanaf de drumschool. 
Woon je buiten de regio? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Vul het contactformulier in en wij nemen snel even contact op!

Hoe heb je ons gevonden
Google
Via Via
Facebook
Anders
Ik heb interesse in
Een proefmaand
Een gratis proefles

© copyright 2020